Datakunskapen klar!!

Kväll igen... shit va dagarna går fort.

Hade skola imorse, lite affärsjuridik. Gjorde klart datorkunskapen efter det. Så betyget ska vara skickat till lärcentrum imorrn. Ska gå dit o prata med dom för säkerhets skull.
Iallafall gick jag oanmäld till syrran. Hon hade precis kommit hem med sin hund från veterinären. Han har fått bollarna snippade stackarn. Vi åkte upp till Berge o spenderade eftermiddagen där.Solade lite, klippte brorsan gjorde jag också.
Åkte hem, somnade en stund för jag fick bara 2 timmars sömn inatt.
Åt kebab, sen har jag pluggat. Nu ska jag bara slappa en stund innan man ska lägga sig i den ångestladdade sängen. Huvva... så jobbigt att man förknippar det som ska va den mest avkopplade delen i lägenheten till ångest o stress.
Gick o la mig på soffan inatt vid 4 när jag fortfarande bara låg o vred på mig. Somnade väl runt 5 eller nåt sånt. Stor mening att ens lägga sig... Hoppas verkligen på att få sova inatt, annars vet jag inte vad jag tar mig till.


Smal??

Tjopp!
Kom hem för en liten stund sen. Har vart hos tobbe o spelat Mario Kart. Skoj skoj.
Funderade lite idag. Har haft på mig shorts o linne hela dagen... och så mina converse till det. Har kännt mig så himla himla obekväm. Jag vet att jag har en rätt smal överkropp men mina ben är fan inte o leka med om man jämför med resten av kroppen. Nu undrar ju jag självklart om jag ser så konstig ut som jag själv ser mig i spegeln.
Oftast så överdriver ju hjärnan den kroppsdel man stör sig på när man tittar sig själv i spegeln. Förmodligen inget som andra tänker på men det skiter jag fullkomligt i. JAG vill vara nöjd med det jag ser. Blir så irriterad. När jag har högklackat ser det ändå okej ut men inte annars. Gillar heller inte att vara barbent, men orka ha på sig tights när det är 28 grader ute. Bläk... DAMN YOU GENES! nä nu ska jag gå o försöka sova så jag inte gör om samma misstag jag gjorde i morse!

Herrå!

Brändast + ilurad alkohol!

Jajjemen serrö! Röd som en kräfta o lite smålullig!
Va o fikade med Jens frank o jörgen. Sen blev jag bjuden på en cider på marité och sen ringer tobbe o ska dricka öl i österängsparken. Visst. en öl och en cider senare är jag röd som satan och lite fjortislullig. Brukar behövas mycket mer föra att få mig ur balans, men inte en stekande dag som denna tydligen.

Ska steka lite fiskpinnar nu och sen blir det balkonghäng hos tobbe. Inge mera alkohol för min del dock. Tänker inte göra om misstaget att försova mig imorrn.

FY FAN VA DE BRÄNNS!!!!! Har precis smörjt in mig med after sun... hoppas det känns bättre innan man ska sova. För att lägga sig o det känns som att man ligger på en sandpappermadrass är inte skoj...

BAJJ!

Ågren

Blev ingen affärsjuridik idag, blir imorrn istället och det känns nästan bra, för jag är rätt så borta i skallen idag känns det som.
Får sån sjuk ågren över att jag försov mig o inte kunde vara med. Behövde ju verkligen det.
Men man är ju inte mer än mänsklig. Har pratat med en klasskompis och frågat vad dom gjort idag o så. Ska försöka mig på att göra det hemma, fast det är helt nya saker vi ska börja på som var rätt krångliga.


Men är det sant....

Nu hände det som inte får hända. Att jag stänger av alarmet i sömnen och snarkar vidare i flera timmar.
Låg ju o vred mig halva natten utan att kunna sova. Tror kanske jag somnade framåt 4 eller nåt sånt.
Drömde jätteoroligt, och så slår jag upp ögonen KVART I ELVA!!! Så jag har ju missat Företagsekonomin idag.
*SUCK* Känns verkligen som att min hjärna totalstrejkar eller nåt.
Skrev till en klasskompis och tydligen har dom börjat på nästa kapitel. Ska eventuellt ha Affärsjuridik i eftermiddag istället för imorrn. Jag som hade tänkt göra datakunskap i eftermiddag. Går inte som jag vill nu.

Aja ska väl försöka slänga i mig nåt att äta och sen pallra mig bort till skolan. Fy vad less jag blir på sånt här.

Ontimagen.se

Har tyvärr unnat mig rulltårta som pluggmotiverare ikväll, och det blandat med frustration och stress var nog inte den bästa kombinationen tror jag.  Hur ska jag nu kunna sova, med både magknip och miljarder konton, moms, löner, skatter, skulder för sociala avgifter i huvudet.

Jävla bokhelveten!!!!!

O där kom jag kan ingentingkänslan igen. Har suttit med böckerna i ett par timmar snart och jag vill bara gråta.
Vafan är det för fel på mig!!! Jag ger upp den här jävla bokföringen snart. Det går för fort!!!! Man hinner ju knappt fatta det ena förrän man ska börja med det andra och då glömmer man ju bort det man justt gjort! Det borde finnas många fler övningsuppgifter för man fattar inte allt solklart bara för att man har gjort det ett par gånger.
Sitter här o sliter mig i håret när jag kollar i facit. VARFÖR VARFÖR fattar jag inte!!!!

GNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

....

Vi ska äta fiskpinnar idag... Bläääk. Vill inte ha det.
Men måste.... booring!

Det här med självkänsla

Jag tror jag har rätt okej självkänsla, för jag bryr mig nog inte så mycket om vad andra tycker om mig.
Tycker folk att jag är korkad, dum, ful, konstig eller nånting annat negativt brukar jag säga.. ja det är vad du tycker. Och sen bryr jag mig inte så mycket mer. För jag VET att jag inte är alla dom sakerna.
Däremot när det kommer till självförtroendet är det nog lite sämre. Alltså när det kommer till att prestera saker.
Jag har rätt stora problem när det kommer till att tro på mig själv och att jag faktiskt kan mycket mer än vad jag tror.

Idag på fiket blev det rätt uppenbart.
Kom dit glad i hågen och satte mig med böckerna. Började bläddra och insåg att det börjar bli lite svårare än det var i början. Rätt självklart att det blir det men ändå. (För i början var jag skitnöjd med mig själv)
Började med uppgifterna och jag insåg att jag inte förstod allting. Blev mer o mer frustrerad och tänkte mer och mer att jag kommer aldrig klara det här för jag förstår ju ingenting. Kan inte jag allting på en gång blir jag jättefrustrerad. Och det låter ju rätt ologiskt men jag är sån bara. Det kan slå över på en sekund. Ena sekunden är jag jättestolt över mig själv, jag kan det här osv, men så fort det kommer en liten uppgift som jag inte förstår dimper sjävförtroendet i botten och helt plötsligt tänker jag att jag måste vara dum för jag fattar ju ingenting. Det är ju såklart man inte kan spela gitarr tex om man aldrig har hållt i en förut, men jag SKA kunna det enligt mig själv. Och det där applicerar jag på allt. Från matlagning till teoretiska saker till instrument och andra konstnärliga saker. Tror jag sätter käppar i hjulen för mig själv rätt hårt.
För jag tänker, kan jag inte så är det lika bra att jag skiter i det. Jag är min egen värsta kritiker och kommer alltid att vara. Jag är SÅ rädd för att misslyckas med saker. Inte för att andra ska tänka att jag är dålig på de sakerna utan för att jag ska bli besviken på mig själv. Så jag har gett fan i så många saker pga det.
Tex har jag inte ritat/målat på flera år bara för att jag är rädd att det inte ska bli som jag vill, och då skiter jag hellre i det. Lika så med cellospelandet, skulpteringen, och framför allt företagandet. Jag är så rädd för att misslyckas att jag inte ens börjar. Jag stannar i drömvärlden där jag kan allt istället så slipper jag bli besviken i verkligheten. Men det är nog med det nu. Jag har gett mig FAN på att jag ska klara det här oavsett om jag tror på mig själv eller inte. Ska bevisa för mig själv att jag visst kan. Då har jag inget att skylla på i framtiden. Och även om själva affärsidéen misslyckas så har ju inte jag misslyckats för jag gjorde det.

Oj nu blev det ett långt inlägg men jag var bara tvungen att få ur mig lite.
Ibland är det lättare att förstå sig själv om man skriver ner saker. Det här blev solklart!

Lite fika på pause!

"Ledig"

Har precis rakat benen o sånt kul. Sitter med handduken på huvudet och funderar vart jag och mina Fekböcker ska ta vägen denna dag. Har ingen skola och jag orkade inte plugga igår. Jag va jätteseg verkligen. Magen halvstrular lite fortfarande. Så jag satt mest o kollade på tv. La äntligen klart pusslet igår också.

Ska ta o tränga på mig nyskorna och gå ut dom.. pain in the ass verkligen, får alltid jättemycket skavsår på hälarna innan dom är utgångna. Men sånt är I-landsproblem så det heter duga.

Funderar på om jag ska ta o se om det finns nån plats på Pause uteservering. Det är ju VARMT idag :)

Ha det så bra!

Andar och spöken

Ska hoppa i säng nu. Kollade på ett avsnitt av most haunted precis, och det är riktigt intressant!
Jag har ju själv upplevt MASSOR av saker jag inte kan förklara. Det händer sånt runt mig ofta och ända sen jag va liten.
Och bara den senaste månaden har jag vart med om en hel del saker.
Tog av mitt halsband som hade trasslat in sig i håret. La det på vardagsrumsbordet, sen dess har det varit spårlöst försvunnet. Jag har ju städat allt sen dess och det finns ingenstans, inte i, under eller bakom soffan och ingen annanstans heller. Märkligt. Igår kväll innan vi skulle sova hörde vi först 2 knackningar som kalle trodde kom från dörren. Ingen där.. Jag tyckte det lät som knackningar på skåpluckorna i köket. Sen nästan direkt efter hördes samma knackning fast inne i vardagsrummet där vi satt. Det lät som när man knackar på trä, men alla våra väggar är av betong. Konstigt? Om ni frågar mig, ja. Katten blev knäpp i nästan en hel dag, sprang runt och morrade och reste ragg utav bara tusan i över en halvtimme. Vankade av och an i alla rum och det såg ut som om hon letade efter något. Precis innan hon började beté sig sådär konstigt så kändes det som om nån drog lite  täcket när jag halvlåg i sängen... men jag trodde jag inbillade mig, men som sagt började katten bli jättekonstig precis efter det..
Jag är inte rädd för andar. Visst kan jag tycka det är obehagligt när jag är helt ensam men jag är inte rädd.
Är så van att höra "konstiga" saker och ingen har någonsin skadat mig på nåt sätt. Visst jag blev knuffad rätt hårt en gång när jag var kanske 15 år, satt och läste en bok i min säng mitt på dagen med ryggen lutad mot väggen när jag helt plötsllgt hörde en hög duns och samtidigt var det som att jag blev hårt knuffad framåt av väggen. Jag minns jag blev rätt chockad och fattade ingenting. Jag bara gapade och tänkte "Öööh, blev jag just knuffad av väggen??" Jag gick ner på nedervåningen och frågade om någon annan hade hört den jättehöga dunsen, det borde dom ha gjort för dom satt i rummet precis under, men dom hade inte hört nånting alls. Då blev jag lite rädd faktiskt. Kan prata i evigheter om sånt här, har vart med om så mycket att jag skulle kunna berätta i timmar. Kan berätta mer om nån är intresserad. Och nej, jag är inte knäpp, och nej, jag hittar inte på. Ska hoppa i säng nu..

Sweet dreams!

Planering planering

Sådärja, exeluppgiften är färdig. Har börjat på Powerpoint presentationen som förhoppningsvis blir klar efter bara nån timmes jobb. Läraren sa att jag kan ha betyget i handen på fredag om jag är klar.
Ska försöka få tag i honom så att jag kan få betyget tidigare. Vill nämligen ha det skickat och klart innan fredag och jag måste hinna prata med lärcentrum innan också. Måtte det inte bli nå mer strul för då vet jag inte vad jag gör alltså.

Har precis kommit hem. Väntar på Kalle, för jag vill ha middag nu.
Blir tacokryddad köttfärs i pitabröd med sallad gurka o lök plus hemgjorda såser. Typ rhode island o vitlök.
Billigt o bra. Vågade äntligen kolla kontot idag, har inte vågat göra det på ett tag, men jag gjorde det för att slippa ångesten och det var inte riktigt så illa som jag trodde. Nu kan åtminstone lånet dras, men det är allt. Resten får tyvärr baby betala. Har lovat att jag ska agera hemmafru som återbetalning, för jag kommer inte kunna betala tillbaka på väldigt länge. Och att känna att man är skyldig folk pengar när man inte har några, det är ren ångest för mig. Och han gick med på det så det känns bra! Även om jag HATAR hushållsarbete så får jag väl göra det iallafall.

Ikväll och imorrn ska det pluggas företagsekonomi. Har ett helt kapitel som ska vara färdigt på onsdag.
Har ju bara lektion på förmiddagen då så jag tänkte stanna kvar o göra klart datorkunskapen efter det, försöka haffa läraren efter lunch och få betyget senast torsdag. Låter som en plan iallafall. Sen ska jag fixa en del för bandet också i veckan. Söka lite spelningar o sådär. Men det tar inte så lång tid bara man vet vad man ska göra..

Usch vad jag babblar.... nu ska jag diska lite och sen börja med maten.

Till skolan!

Nu sticker jag iväg på skolan och HOPPAS jag blir klar med kursen idag! Annars måste jag dit imorrn förmiddag.
Skriver när jag kommer hem!

Storkok!

Nu har vi kommit från affären med två stora kassar med mat för hela veckan. Vi måste sluta gå och handla varje dag som vi gör nu för man handlar ALLTID extra grejer som inte var tänkt från början.
Ni kanske vet att jag är en stor motståndare till halvfabrikat, men nu har vi inte så mycket val faktiskt.
Det handlades mjölk, 2 st 1-kilos pommespåsar, fiskpinnar, köttfärs, frysta pitabröd o hamburgare mm så nu har vi typ en hel veckas mat för bara 300 kr. Kalle sitter även i detta nu och beställer en soda stream, för så mycket kolsyrat vatten o läsk som vi köper är helt vansinnigt. Även om det "bara" är loka så kostar det ju 12 spänn per flaska. Jag dricker nästan aldrig bara vanligt vatten för jag gillar inte det. Men kan man göra eget kolsyrat vatten så skulle vi spara mängder med pengar i slutändan.
Sitter o funderar på billiga maträtter också som ändå är gott och som inte är halvfabrikat. Kassler och broccoligratäng, köttfärsgratäng, korvstroganof och ris mm.

Ska just nu till och sätta igång med ett storkok av köttfärssås som ska räcka både till middag idag och till några matlådor :) Bra bra...


Vanlig svenssonmiddag!

Tjopp... har precis varit på bandmöte. Behövs såna ibland. Har satt upp lite mål för framtiden osv.
Har en klängig katt här brevid.. hon är back to normal nu faktiskt. Skönt! Igår va hon väldigt konstig hela dagen igår.

Ska ta o sticka på affären strax. Blir vanlig svenssonmat nu framöver för jag är fattig like a kyrkråtta. Idag blir det storkok av köttfärssås så vi kan ta fram matlådor och ha med till skola och jobb. Ska göra köttbullar och gryta också i veckan hade jag tänkt.

Igår hade vi jättetrevligt iallafall. Middag med Josse o Daniel. Lite senare tittade Suzanne förbi och vi gick på g3. Tyvärr... men men. Ska inte gå ut eller dricka nu till helgen. Ska spara det till helgen efter då jag tänkte ha nån form av födelsedagsfest. Jag fyller ju år nästa tisdag :) Hoppas på en MASSA presenter. Jag älskar att fylla år!

Nu mot affären!

Middag med Josse!

Katten har inte riktigt lugnat sig än men nu ligger hon ner i soffan iallafall.
Ska ta och slänga på mig några vettiga kläder och gå upp på affären. Min barndomskompis Josse och hennes Daniel kommer hit på middag ikväll! Ska bli jättetrevligt. Drack inte mycket alls igår så att jag skulle vara reko idag, och det är jag! Vann dessutom 220 kr på black jack igår också! *stolt* Plus i kassan!

Hon beställde potatisgratäng o fläskfilé och det är ju tur att det är min specialitet!
Ska slänga ihop en god förrätt också!

Måste lägga på ett kol för dom kommer kl 6!

Men vad gör katten??

Nu förstår jag ingenting.
Stina min katt började helt plötsligt beté sig jättekonstigt.
Hon stog o skulle dricka vatten ur kranen i köket, hon gör det ofta. Jag gick tillbaka till sovrummet och helt plötsligt hör jag ett rätt högt men utsträckt Iiiuuuuuuuuuuuoooooo... och ropar till Kalle... vad är det som låter?? Jag tror det är nån ledning säger han, men jag inser snabbt att det är katten som låter sådär. Hon gick till fönstret och burrade upp sig fullständigt, det såg ut som hon fått en elchock. Fortsätter med sitt morrande/ylande. Kutar från fönster till fönster och fortsätter resa ragg. Sen kutade hon runt o letade efter nåt i lägenheten... fortfarande morrylande o med pälsen rakt upp. Så höll hon på i ca en halvtimme. Nu verkar hon jättestressad och ligger under soffbordet o håller koll åt alla håll. Man får inte ens ta i henne. Jag fattar ingenting. Det var ju ingenting utanför, och även om det skulle vara det så bryr hon sig aldrig om det i vanliga fall. Det kan gå förbi skällande hundar när fönstren är öppna och hon bryr sig inte. Nu var det ju inte ens nånting där. Nu undrar jag... vafan hände med henne? Hon är som alldeles förbytt. Kan hon ha ont? Men varför skulle hon gå runt o spana och typ vakta isåfall. Hon är helt stirrig helt utan anledning vad jag fattar det som . Ena sekunden står hon o dricker ur kranen, nästa är hon på helspänn, vaktar o ylar med världens största svans??? Nån som har vart med om nåt liknande? Jag har aldrig hört henne låta eller beté sig sådär... Blir ju en orolig matte...

Midsommarmat!

Tänka sig att jag bestämde mig för att slänga ihop lite midsommarmat iallafall.
Ägghalvor, gravad lax, senaps och skärgårdssill, nypotatis, gräddfil, röd o gräslök, philadelpisost m vitlök o svart rom & kex och oliver!


Pete och eventuellt Erica kommer hit lite senare för ett par glas. Får se om jag vågar dricka nåt, magen mår bättre nu iallafall :)

Glad midsommar

trots regn, rusk o blåst. Men det är vi ju vana vid på just den här dagen eller hur?
Själv ska jag vara inne. Klev upp 6 imorse och välkomnade min vän Suzanne som kom med tåget.
Vi somnade ett par timmar o sen klippte jag henne lite grann och så åkte hon iväg till sin mamma i Gremmelgård.
Jag tänkte jag skulle gå o vila lite för jag har fortfarande kramp i magen i stort sett hela tiden. Klockan var väl då ca halv 1. Jag vaknade halv 5!!! Helt förvirrad och visste ingenting. Fortfarande jätteont i magen, men det känns en aning bättre nu faktiskt.
Skickade iväg Kalle på affären för att köpa lite sill o potatis etx. Tänkte att man kan ju äta lite midsommarmat även om man inte ska nånstans. Hoppas hoppas magen inte börjar krampa igen. Tänkte först att jag skulle äta fiberrik gröt, men ändrade mig, jag kan ju inte äta gröt till middag på självaste midsommar.

Hoppas ni har det bra därute vart ni än är!


Vart så jääävla gott!


RAAAAP!

Middagen blev asgod!!!

Looki looki!


Har gjort kladdkaka också som står på kylning. Blir en bit sån med glasyr, vispad grädde och jordgubbar om en stund :) Bilder på det kommer sen.

Kom ju på en sak jag har glömt o visa. Baby rakade av sig både skägg o mustasch i helgen.
Kolla va liiten han ser ut... min gullis. Han testade bara för att se hur det såg ut.
Före


Efter

Störttypiskt!

Kommer hem från affären haltandes och vrålhungrig och inser att vi glömt köpa aluminiumfolie.
Så nu är det bara att kuta upp på affären IGEN! Ska baka en kladdkaka som tröst till efterrätt. För mig är det ju faktiskt låtsasfredag idag!

Aja.. romsåsen blev ju iallafall gjord haha.

Det luktar fisk!!

Blev monstersugen på fisk idag.
Så jag ska än en gång försöka mig på att tåla lax. Jag tycker det är så gott!! Tänkte att om man ugnsbakar den i folie utan att tillsätta nåt fett alls så kanske det går bra? Det har jag aldrig provat. Har alltid lagt till smör.
Så det får bli ugnsbakad lax med kokt potatis och romsås, eventuellt en liten grönsallad.

Såhär blev min lax förra gången :)


Hemma!

Hemma från skolan! Företagsekonomi aka Fek hela förmiddagen.
Sen tänkte jag stanna kvar och fortsätta med datakunskapen, men jag måste läsa teori innan jag kan gå vidare och den teorin kan jag logga in o läsa hemma. Det är bara själva inlämningsuppgiften jag måste göra på skolans datorer.
Vi har dessutom ingen mera skola den här veckan, men skolan är ändå öppen imorrn så jag tänker gå dit o fortsätta med datakunskapen.
Syrran ringde och villa ha göra stansällskap så jag hängde med henne o kikade runt lite. Hittade en massa intressanta byxor inne på Rut, och det var ju ett träningspass i sig. Just dom byxmodellerna jag provade skulle man knappt få på sig för att dom gick ut sig så mycket. Och jäävlar vad jag svettades. På och av med ca 10 olika byxor. Stog där o drog, svor, hoppade i alla olika ställningar ca 10 ggr. Damn... haha.

Har precis satt igång en diskmaskin. Funderar på vad jag ska laga till middag. Kalle får typ inte laga mat i detta förhållande för jag är ett sånt kontrollfreak när det kommer till just det. Det MÅSTE vara på mitt sätt. *Skyller lite på mamma ahem* Vill göra nåt annorlunda, men VAD! Man är ju så insnöad på det man brukar äta så det blir svårt att öppna upp o prova nya saker.
Vi får se vad det blir.

Nu blir det slapptajm!!

Shoppat!

Så detta var det jag inhandlade på Dollarstore. Inget fancy alls, bara lite smått och gott.

Först fick man lite plockmat och skumpa


Köpte en stor Jack Danielstavla. Älskar JD, plus att det passar i mitt rockervardagsrum.
(Har ju faktiskt JD flaskor som ljusstakar)Rakhyvlar, 3 toablock, body scrub och bodybutter. En liten kopptermos eller vad det nu heter, en glasburk för té och en liten nyckelring i form av en conversesko.


Köpte även en liten liggkorg till kissarna. Insåg att jag nog skulle ha behövt två, för nu inom loppet av ett par timmar har båda legat o snarkat i den i omgångar haha.
Sen i fredags.. titta vad jag ÄNTLIGEN har köpt! Nya converseskor!
Tog ett kort på en ny sko vs den gamla. Dom gamla är gröna och full med hål!
Nu MÅSTE jag i säng.. sent sent!

Soffmys!

Nu är jag hemma igen. Köpte en massa småplock! Blev 300 sammanlagt så det va inte farligt för allt som jag köpte.
Nu ska jag ta och mysa ner mig i soffan o kolla ett serieavsnitt och avnjuta ett glas cola och popcorn med kött & grillkrydda på. Skitsmaskens!!

Visar upp grejerna jag köpte lite senare :)

VIP-kväll!

Sitter med handduken på huvudet. Har precis tagit mig en långdusch, peelat ansiktet, skrubbat hela kroppen och gjort hårinpackning som fått sitta i extra länge. Men jag kom på att jag har ju glömt att köpa en vanlig kroppslotion.
Behöver det när jag skrubbat kroppen! Blir torr som fnöske annars. Och det enda jag har är dyr ansiktskräm eller dove summerglow, dvs med lite brun utan sol. Och den vill jag inte använda för man luktar så äckligt. Får väl gå runt som ett torrt löv några timmar då. Får gå förbi affären lite senare. Har iallafall duschat av mig deppigheten och tar nya tag. Har ju faktiskt gjort en del idag!

Ska på VIP-kväll på Dollarstore nu strax. Brorsan jobbar ju där och det är invigning ikväll.
Har ingen aning om vad det är för nåt som ska hända där, om det bara är en föröppning eller om det ska vara nåt speciellt. Men men, kan ju alltid vara trevligt att bli inbjuden på nåt oväntat mitt i pluggandet. Ses sen, nu måste jag snabbtupera håret! Ser ut som en slickad katt annars.


På skolan..

Sitter på skolan nu. Har tagit en liten fikapaus med ett wienerbröd, har precis gjort färdigt avsnittet skriva.
Det betyder att hälften av kursen nu är klar. Ska börja med att kalkylera nu. Hoppas det går fort!
Jag vill bli klar med det här nu så jag slipper gå runt o ha ågren!

Skriver mera när jag kommer hem!

Tillbaks från det döda!

Men ursäkta ursäkta, tror jag gick och ramlade ner i ett depressionshål över helgen samt igår.
Vet inte vad som flög i mig men jag har inte haft nån lust med nånting alls. Sket i bloggen, facebook, telefonen osv.
Har ju visserligen legat med magkramper sen i lördags kväll, men ändå. Man behöver ju inte låsa in sig för det.
Hoppas på att jag mår lite bättre nu iallafall. Tror det beror på det här med csn. Att jag fortfarande inte får några pengar. Måste fixa det den här veckan för det tar verkligen kål på mig, mentalt.

Ska ta o pallra mig iväg till skolan nu. Måste läsa in datakunskapen så jag kan skicka in det till csn nångång.
Sen när jag kommer hem ska jag läsa företagsekonomi också. Vi har inte fått några hemuppgifter eftersom läraren var sjuk, men jag antar att vi ska börja med nästa kapitel.

Hej hopp!

Städfreak!!

Jisses vad jag städar! Har diskat, skrubbat kökets alla ytor, dammsugit, torkat golv, ja till och med dragit ut träskärbrädan och skrubbat den helt ren.
Skurat badrummet skinande rent, dammsugit o fixat i vardagsrummet och herregud va damm bakom soffan, eller snarare högar med katthår.. huvva. Kommer säkert få dammsuga om för det har virvlat runt så mycket.
Ska börja tvätta och ta i tu med sovrummet nu. Där inne är det fullständigt kaos. Kläder och grejer överallt, Det värsta är att få bort allt katthår för det gror in ÖVERALLT. Jag är inte en speciellt organiserad människa men det har nog dom flesta redan fattat. Är som dom flesta konstnärliga människorna... ganska slarvig av mig.

Har även lyckats med att dänga huvudet i väggen tappat dammsugarn i golvet, fastnat med dammsugarröret i gardinerna, ramlat ner bakom soffan. Så städar jag. Skulle ju vart ännu roligare om jag hade haft på mig den här utstyrseln.


Nä nu ska jag skynda mig. Vill ha det mesta klart när Kalle kommer hem! Överraskning :)

School's out!!!

För den här veckan!
Gick till skolan astrött imorse, var bara jag och några till där, det visar sig att läraren fortfarande är sjuk och deras mailsysten ligger nere så ingen fick veta det förrän vi redan var där. Men duktig som jag är gjorde jag resten av uppgifterna i kapitlet och såg till att jag "förstod" det (Läs accepterade bara att det var så man skulle räkna, för jag fattade inte ett dugg varför man ska ta summan gånger 0.2 om man vill veta vad den ingående momsen är som ligger på 25%, heelt ololgiskt i min hjärna iallafall)
Så nu är jag klar med det. Gissar på att vi ska läsa hemma om lönekontering till nästa vecka så jag får väl göra det då.

Nu ska jag på med diskhanskar o städkläder för här ska städas! Jag är bajstrött, men jag kan ju fan inte gå o lägga mig nu. Lägger jag mig o kollar på tv eller nåt så kommer jag garanterat att somna, så det första jag gjorde va att gå ner till tvättstugan och det finns en ledig tvätttid från kl 2. Så städdag it is...

Fan nu börjar datorn krångla som fan. Den är bara dagar från att bryta ihop fullständigt. Den lever sitt egna liv. Låser sig, stänger av sig, plockar upp konstiga rutor osv. Har hunnit kopiera över hälften av alla bilder till dvd skivor, men jag har fortfarande inte fört över andra hälften plus företagsmapparna. Måste fixa det idag, för det skulle vara katastrof om allt det försvann. Har ju min affärsplan, budget, alla märkens hemsidor osv på datorn.

Nä nu blire städning och musik!! Paybacktime för grannjäveln!!

Det är svåååårt detta!

Shiiit säger jag bara. Håller på med momsbokföring och ja... det känns inte logiskt för fem öre.
Har suttit o svurit den senaste timmen. Boken förklarar ju så dåligt varför det blir på det ena eller andra sättet, och jag måste kunna se saker bildligt i mitt huvud för att förstå saker. Därför jag aldrig förstått mig på lite svårare matte tex. För att kunna applicera en svår ekvation till verkligheten och förstå varför det blir som det blir är ju typ omöjligt om man inte är einstein själv. Nu är det ju inga ekvationer vi håller på med, men det är ändå svårt att förstå. Men förhoppningsvis fastnar det ändå tillslut. Måste väl råplugga varje dag nu framöver för att förstå allt. Må så vara, jag SKA klara OCH förstå detta. Förhoppningsvis får vi en bättre förklaring av läraren än boken imorrn på lektionen.

Ska gå o lägga mig nu. Grannen har vart tyst än så länge idag och jag kan ju bara hoppas att det fortsätter så.
Får jag inte sova inatt blir jag vansinnig.

Imorrn är det äntligen fredag!

Fikatajm

Drar o fikar om en stund... Det verkar vara rätt fint väder och jag kunde ändå knappt somna om förut så det är lika bra att gå ut o hitta på nåt så man kan sova ikväll??????


*GNNNNNNNNNN*

Ingen skola för läraren är sjuk, och det var lika bra det för jag är så trött att jag inte skulle fatta nånting iallafall.
Precis när jag klädde av mig för att gå o lägga mig igår började helvetet på andra sidan väggen. Det är som att dom skulle ha en spionkamera för det sätter igång precis när jag ska sova, jämt.
Jag började helt allvarligt gråta för jag är så less, trött o frustrerad. Kalle letade rätt på hennes nummer och ringer till henne, säger att det är sent, mitt i veckan och att deras musik och festande gör så att vi inte kan sova. Hon säger.. men så högt spelar jag inte... och lägger på. Sen HÖJER bitchjäveln volymen. Jag gick och la mig i soffan för andra natten i rad i hopp om att äntligen få lite sömn. Då öppnar dom balkongdörren som ligger precis brevid vårt vardagsrum så det låter lika mycket där. Så det sket sig också. Kalle ringde till henne igen, sa att nu får ni fan sänka, jag ska upp o jobba imorrn. Hon sa att han skulle komma dit så hon fick se honom???? Han sa, tror du att jag orkar klä på mig, gå runt huset, gå in i ditt trapphus mitt i natten för att du vill se mig? Sänk! Hon sa att hon hade pratat med alla grannar och sagt att hon skulle ha fest, mmm säkert att hon pratar med dom om att hon ska ha fest VARJE DAG! Hon trodde inte på att det hörs in i vår lägenhet. Hur i hela helvete skulle vi annars kunna veta att dom har fest!
Kalle sa att det verkade vara en blåst fjortisbrud.
Iallafall.. hon sänker just då, och precis när dom lagt på så höjer hon igen... och sådär höll dom på i ca 2 timmar.

Jag fick alltså ligga klarvaken o lyssna på deras festande o techno till kl 2-halv 3 på natten fast jag gick o la mig 12.

Hon bryr sig inte ett jävla skit om att hon stör andra, hyresvärden svarar inte i telefon, polisen bryr sig inte och det finns ingen störningsjour! Lät som en jääävligt bra ekvation!

Shhhh......

Ringde hyresvärden, men surprise surprise han svarar inte... och han har ingen telefonsvarare heller att prata in på.
Funderar på att skriva en arg lapp om jag ska va helt ärlig. Jag tycker själv sånt är astöntigt för det mesta, men är man desperat så är man. Jag måste få sova. Ska ha första riktiga affärsjuridikslektionen imorgon bitti så jag vill helst vara utvilad. När det kommer till regler o lagar så har jag en tendens att nicka till även när jag är pigg, så I need all the sleep I can get.
Dom verkar vara tysta nu iallafall så jag hoppas det håller i sig så resten av kvällen och natten, jag menar hur mycket orkar man festa egentligen.

Tacosen vart helt fantastiskt god! Min guacamole blev himmelsk. Den bästa jag har gjort hittils.
Men det hade sitt pris. Kryddade på köttfärsen med lite chili och det får ju magen sota för nu kan jag säga, men det var det värt faktiskt. Och ni ska veta hur jag dreglade när jag köpte colan. Herregud, det är verkligen som knark för mig. Vet inte hur många gånger jag fick bita mig i läppen för att inte öppna den på vägen hem och när jag packade upp maten ur påsarna. La den i frysen på en gång för snabbkylning och för att jag inte skulle tänka på den. Har inte druckit vanlig cola på ett par veckor eller så.. så när jag fick ta första klunken så var det som att hamna i himlen. Haha... ja.. jag är som jag är.

Tror jag ska ta o plugga lite innan sängdags... ta tag i momsbokföringen o se om det kanske går in lite lättare nu när jag fick sova nån timme på eftermiddagen. I hope so! Jag har gått o blivit plugghäst ;)


Tacomiddag!

Det förtjänar jag idag. Är så hungrig! Och det var länge sen vi åt tacos. :)
Har nåt extra sug idag, vettesjutton va de e. Orkar hur som helst inte stå emot nånting idag. Ska till och med unna mig riktig cola! Det var verkligen länge sen! Kalle slutar om en halvtimme så det är nog bäst jag går iväg nu.

Mot affären och in i köket!


Jag blir fanimej vansinnig!

Hemma från skolan.Trött som ett jävla anus!!

Grannarna höll på o förde oliv o spela technomusik hela natten IGEN!
När jag fortfarande inte somnat vid kvart i 2 gick jag o la mig i soffan. Tror jag somnade nångång efter 4 o då va olivet fortfarande igång. Undrar just hur många nätter jag legat vaken o sen behövt lägga mig i soffan dom senaste veckorna pga dom. Ska ringa hyresvärden idag, sen skiter jag i hur mycket han ogillar mig, det här handlar inte om mig. Dom sabbar för fan min sömn 4-5 dagar i veckan, vilket sen påverkar mina studier. Oacceptabelt helt enkelt.
Jag kan för mitt liv inte förstå hur man kan ha så lite respekt för sin omgivning. Hade inte brytt mig om det gällt ett par helger i månaden, men när det är 4-5 dagar VARJE VECKA! Ja.. då blir det helt plötsligt en helt annan sak.

Jag vill heller inte gå dit o ringa på så dom ser att det är jag som klagar, för om dom får för sig att klaga tillbaka så är nog jag körd eftersom värden redan ogillar mig så mycket som han gör. Så jag klagar direkt till värden.
Kan nog hända att det blir nån arg lapp i brevlådan också om dom inte skärper sig.

Idag på skolan skulle vi dessutom bokföra på engelska OCH börja med momssatser. Min hjärna var helt urkopplad för jag fattade inte ens dom simplaste grejerna förrän på slutet, och det är faktiskt pga för lite sömn. Var helt vilse i bollen. Nu jävlar får det helt enkelt vara nog!


Hopp i säng!

Har varit skitslapp ikväll. Kollade på en skitfilm, Fast food nation. Handlade om ingenting egentligen.
Helt meningslös film, se den inte.

Har inte inte orkat kolla igenom företagsekonomin nåt mer, har ju gjort alla uppgifter vi ska. Kommer nog gå igenom dom imorgon på lektionen för att se att man har gjort rätt. Ska bli intressant eftersom det var en deluppgift som jag hade en gnutta problem med. Boken är ganska opedagogisk och inkonsekvent. Till och med läraren blir lite förvirrad ibland.
Men men, när man ska bokföra i sitt eget företag kommer det här problemet inte finnas, för då vet man ju vilken räkning man har betalat, om det är inventarier eller annat material man har köpt in, hur lång tid man har på sig att betala en faktura osv. Det är oftast det jag har problem med att förstå i boken. För ibland står det att material har köpts in för att säljas och då räknas det som varuinköp, ibland står det bara att material har köpts in och då eftersom det har stått tidigare om det är sånt som ska säljas vidare så antar man ju att detta är materialinköp som ska användas i företaget, men nej då va det också varuinköp. Weird. Och det jag inte fattade idag var om fakturan man "fått" skulle betalas på en gång eller om det skulle bokföras som leverantörsskuld. För det stog inte på fakturan, och inte i boken.. aja det lär ju visa sig. Kanske inte så intressant för er att sitta o läsa om bokföring hahaha...

Nä nog babblat nu... måste i säng. Ska upp om typ 7 timmar!

Fjortisgubbar

Har kommit hem från Pause. Har suttit o pluggat där nästan hela eftermiddagen.
Gick rätt bra tror jag även om vissa uppgifter va rätt svåra. Har ju inget facit så jag får väl se imorrn på lektionen.

Ska laga middag nu, blir kött m potatisklyftor o brunsås. Eventuellt lite sparris också.
Känns skönt att ha uppgifterna gjorda så man har kvällen till att slappa :)

Måste bara berätta en sak.
När jag satt o pluggade så satt det ett bord med 4 st Stockholmare i 40-50 årsåldern bakom mig.
Dom satt o pratade högljutt om sina företag och affärer, dom snackade om Stockholm och dom pratade verkligen som han Vanheden i Jönssonligan. Ni vet som dom på Sööööder. (Den störigaste dialekt jag vet, det kryper i mig)
Och när jag reste mig upp för att gå på toaletten slutade dom prata tvärt och började RÅstirra tills att jag hade gått förbi, då småfnissade dom och viskade. (Typ som fjortisar) Jag menar det var INTE diskret. Det var som om dom ville att jag skulle se och höra. Vad är det om?? Är det meningen att jag ska bry mig? Ta det som en komplimang? Förolämpning?

Som jag ser det så ska man ta allt sånt som en komplimang, även om det skulle vara illa menat, för det betyder ju att dom avbryter sitt för att bry sig i mig. Och om nån tar sig tid att bry sig i mig... ja då tar jag det som en komplimang :)


Plugga

Oj, jag jag har sovit så länge att jag är helt vimmelkantig.
Somnade runt 2 inatt och tänkte att jag kunde få sova tills jag vaknade av mig själv. Ställer oftast klockan annars.
Vaknade kl 13!!!! Jag sov alltså nonstop 11 timmar. Kanske behövdes.

Hur som helst hade jag tänkt gå iväg på nåt fik. Ta med mig ekonomiböckerna och sätta mig o plugga :)
Har lite uppgifter som ska vara klara tills imorrn, det går nog fort!

Så det blir det nu.

Sådärja...

Nu börjar det ordna upp sig.
Har haft datorkunskap idag. Det är fyra deluppgifter man ska göra för att klara kursen. Jag har gjort den första och är snart klar med den andra. Förhoppningsvis kommer jag vara klar med hela kursen på måndag. Då kan jag lämna inbetyget till CSN och få pengar äntligen!

Jag imponerade även på läraren. Han hörde att jag hade jobbat på eniro. Han sa att han hade ringt 118800 för att få reda på vad en viss gitarrist hette, och dom kunde inte svara på det.
Han ställde samma fråga till mig. Det jag fick veta var att han var en känd spansk gitarrist som spelade klassisk gitarr och han levde inte längre. Jag hittade det på nån minut bara och han sa att han var mäkta imponerad.

Så I still got it!

Men som det verkar så kan jag klara kursen rätt så enkelt. Det är bara att jag stannar kvar på skolan efter lektionerna och gör datauppgifterna :) Lätt som en plätt!

Nu ska jag ta o klura på vad man kan tänkas äta för middag. Tror det blir wok idag!
Sen ska det pluggas företagsekonomi. Kontering står på schemat ikväll!

Fin helg!

Har de varit. Ber om ursäkt för den kassa uppdateringen, men det har varit tokfint väder.. det händer inte så ofta.

I fredags tog vi några hejdå öl med tobbe o biggels. Dom drog till turkland då. Sen gick vi hem till Peter pungbjörns kompis Patrik. Och satt på balkongen o snacka skit till klockan var över 2 :)

Igår hade jag en rätt mysig dag. Fast det var så varmt att man knappt kunde vistas ute.
Gick ner till en gräsplätt bortanför Marité. Gjorde en god baguette o köpte morotsmuffins. Myspys!Efter en stund kommer Micke i sitt pritaskepp! Haha, jävla coolt alltså!
Han har alltså tillsammans med sina polare byggt den här båten/flotten


Satt där nere ett bra tag! Köpte en glass.. *slurp*


Sen ringde jag o prata med mamma, vi bestämde att jag o Kalle skulle komma till Berge o äta middag.
Blev upplockad av mamsen, bror o hund!


Jag bestämde mig för att laga avokadosoppan. Vart supergod! Det tyckte alla :)


O så blev de grillat till huvudrätt!


Drack ett par glas o sen åkte vi hem. Tog ett par groggar hemma och gick för en öl på bishop precis innan dom stängde... det var den helgen. Nu ser det ut att bli åska och oväder...

Trevlig helg!

Kommer inte uppdatera bloggen idag troligen pga alldeles för fint väder för att vara inne.
Kan hända att det kommer en uppdatering senare ikväll beroende på vad som händer!

Trevlig helg iallafall!

Nä nu jävlar, the war is on!

Nu har jag fått nog! Inatt fick jag sova 3 timmar för grannarna satte igång och tokefterfestade kl 3 på natten, världens dunka dunka och dom stog o gallskrek i lägenheten och ute på balkongen. (Har letat till mig info så jag vet att det är en 20-årig tjej som står på lägenheten..)
Vi ringde polisen för vi kände att nu är det nog. Hamnade i nån stockholmsväxel som sa åt oss att ringa störningsjouren, mmm om vi hade bott i sthlm hade vi kunnat göra det. Det finns ingen störningsjour i Östersund.
Dom sa att dom inte rycker ut för såna småsaker.. vaddå småsaker.. det har hållt på såhär i flera veckor nu.
Värden kan jag ju inte ringa för han vill ju kasta ut mig av nån outgrundlig anledning. Så börjar jag klaga så lär jag ju ligga ännu sämre till.

Har varit ute hela dagen, gick ju till badhusparken o pluggade/solade, kom hem nyss.. o då va helvetet igång igen.
Gick bort till deras trapphus för att se om det gick se igenom rutan vilka som bor vart i trapphuset, men till min förvåning så har dom fått samma kod som vi har så jag gick in i trapphuset kollade vad det stog på dörren och nu efter 10 så kommer jag gå dit o skälla som fan. Jag orkar inte med det här nå mer. Man får ju fan ALDRIG sova, och när dom vaknar på morgonen vilket ofta är tidigt (fattar fan inte när dom sover eftersom dom festar till 5 på morron o är igång innan man själv vaknat på helgen) så kör dom igång samma förbannade skitmusik på högsta volym det första dom gör. Onsd - fre festar dom från ca 18:00 -05:00, det är iallafall då musiken och olivet hörs som värst. På helgerna är det dunka dunka från ca 10-11 på förmiddan till  6-7 på mornarna.

Såg även att det låg en massa påsar fyllda med öl o ciderflaskor i glas ute vid soptunnorna och vi har inte ens nån glassortering, så värden skulle ju bli rasande om han fick veta det... jag menar eftersom han blev skitarg för några fimpar utanför fönstret i vintras. Och det MÅSTE vara deras.. för jag har inte hört nån annan haft fest så ofta nånstans i huset.. så... the war is on bitch...

Pluggpicknick!

Ska jag dra iväg på nu. Ska göra iordning en smaskig baguette med skinka o brieost. Har även köpt lite vattenmelon!
Ska ta med mina skolbäcker,en filt, sätta på mig bikiniöverdelen och dra ner till badhusparken för lite sol o plugg helt ensam!
Får mest gjort då :) Trodde det var till nästa vecka vi skulle ha läst 50 sidor, men det var visst tills imorrn så jag har det jag gör i eftermiddag/kväll! Hoppas bara det inte blåser sådär tokmycket som det gjorde förut idag.

Har varit i Tingsrätten hela förmiddagen och lyssnat på två fall.
Båda gällde bokföringsbrott och båda misstänkta valde att inte dyka upp. Ansvarigt o bra!
Det var hur som helst jäkligt intressant!

Nu iväg till badhusparken!

Namnamnam!

Lite middag


Och lite efterrätt, chokladdoppade jordgubbar! mmmmmmmmmmmm!!!!!


Nu är min mage glad, funderar på att gå ut på en långpromenad i värmen. Blir galen av att sitta inne när det är såhär fint väder. Blir inge öl iallafall.

Salladsmiddag och ledig kväll!

Har haft ett par mysiga timmar på stan med syster. Kikat i lite affärer o käkat en glass på torget.
Det är ju nästan tropiskt väder ute hehe.

Har köpt en sallad på självplocken på ica, ska smaska i mig den nu och sen vet jag inte vad jag ska hitt på.
Om det inte regnar har jag ingen lust att sitta inne. Kalle orkar inte göra nåt speciellt, men det vill jag.

Tobbe vill gå ut, jag har varken råd eller tid. Ska ju till Tingsrätten 8:45 imorrn o då vill jag vara pigg o alert. Man skulle ju kunna köpa nån billig öl eller cider på systemet bara för sällskapets skull. Man behöver ju inte supa för det...

Får se hur det blir :)

Ha en bra kväll hörni! Det ska jag ha hihihi *lycka*

Jaaaaaaaaaaaaaa!

Det löste sig!!!! Fy fan vilken lättnad! Vet inte vart jag ska ta vägen riktigt.
Gick till lärcentrum med tungt sinne och var beredd på det värsta, men nånstans hade jag ändå ett litet hopp om att allt skulle lösa sig. Bad mina nära o kära "där uppe" om lite hjälp på traven och jag tror dom lyssnade.

Fick prata med hon som godkänt min ansökan. Och hon tittade storögt på mig när jag berättade mitt problem. Först fattade hon inte riktigt hur hon hade kunnat få sånt hjärnsläpp o godkänt 5 kurser jag redan läst. men sen när jag förklarade min sits när jag sa upp mig osv så minns hon mig. Hon sa att hon gjort ett undantag för mig eftersom min läkare bett mig säga upp mig, annars skulle jag bli sjukskriven. Hon hade tydligen jobbat på AF på rehabiliteringsenheten och hon sa att där vill man inte hamna. Så hon hade gjort ett undantag för mig.
Jag får fortsätta mina kurser och jag ska lägga till en annan kurs också. För att få csn ska jag läsa in datakunskapen fort som attan och sen lägga till en annan kurs för att komplettera upp. Vet inte riktigt än vilken kurs det blir, men det är ju ingen panik än.

Jag är SÅ lättad ska ni veta. Nu är jag back on track, hade jag fått ett nej hade jag varit tillbaka på ruta ett. Plus att jag hade varit utan nån som helst ersättning. Inte dom bästa förutsättningarna för den som nästan blivit sjukskriven pga stress o utbrändhet.

Nu tror jag att jag ska fira med en glass på stan. Ska träffa syrran om inte allt för länge. Vi ska kika runt lite.

Idag är en bra dag! Fick dessutom gratisböcker på skolan (som egentligen skulle kostat flera hundra) Tydligen så har bokleverantören som sålde böcker till skolan slutat med just försäljning av böcker så dom hade fått ett lass med böcker. Det var först till kvarn och jag tog en tjock bokjäkel om företagsekonomi, plus den tillhörande boken med problem att lösa, grett!!!

Imorrn är det ingen skola.. ska på rättegång med affärsjuridiken. SPÄNNANDE!!!

Jag är lycklig!!!!


Och nu då?

Har precis kommit hem från skolan. Ska iväg o skälla på lärcentrum nu. Kan verkligen inte fatta att det här händer.
Blir det nu så att jag inte får läsa dom kurser jag faktiskt blivit antagen till så är jag ju i princip körd. Jag har läst alla ekonomikurser, och det var i princip enbart för dom jag ville plugga o få mer grundkunskaper.

Hur FAN kan dom ha gjort så fel.. jag har ju trippelkollat med dom så att det var okej.
Det här är inte mitt fel, det är deras. Dom får fixa det, kommer dom o säger att dom inte kan göra nåt så får jag frispel. Då har dom ju sabbat allt. Jag är utskriven från AF och får ingen mera akassa...
Dom ska fan fixa det här.

Åska, film o hemgjord milkshake

Har kollat på blixtar o lyssnat på åskmuller. Kollat film o druckit en hemgord blåbärsmilkshake.
Haft en rätt mysig kväll, fast jag måste medge att jag är orolig. Men jag tänker inte ge upp det här med skolan.
Det SKA lösa sig det har jag bestämt, är nog därför jag har kunnat slappna av ändå ikväll.
Ska gå o lägga mig snart.... bara o hoppas på att man kan somna också :)


Pluggar iallafall..

Har precis gjort klart hemuppgifterna. Känns ju sådär nu när jag inte ens vet om jag får fortsätta kursen.
Men det gick galant. Uppgiften gick ut på att man skulle bokföra en veckas affärshändelser åt ett låtsasföretag.

Det stog tex "Valle investerar 65000 kr i kontanter i sitt företag, samma dag köper han in varor på kredit för 42300 kr." Sen var det kanske 11-12 såna händelser man skulle få in i bokföringen på rätt konton osv.
Sen ska man räkna ut så att debet och kredit har samma summa och sen göra en uträkning på hela bokföringen.

Klarade det galant, men jag må säga att jag fick en klump i halsen när jag såg uppgiften.
Ett helt papper fyllt med rader o konton o grejer...
Jag hoppas verkligen att jag får fortsätta med dom kurser jag har påbörjat. Annars vet jag inte var jag ska ta mig till.Pluggar i sängen... tycker det är mysigt. Har datorn på en stol brevid sängen och så pallar man upp med kuddar under bröstet... skitbra!

:´(

Jaha då var man tillbaka på ruta ett igen då.
Gick till lärcentrum ihopp om att kunna reda ut krånglet med csn, men det blev ännu värre.
Hon på lärcentrum kollade i mina uppgifter och sa.. men du får ju inte ens läsa dom här kurserna för du har ju redan läst dom. Kände hur paniken kom... "VA!" utbrister jag. Jag har ju trippelkollat så att det var okej. Skolan antog mig på alla kurser jag har ansökt till, och dom har dubbelkollat. Hon sa.. vem har dom dubbelkollat det med, det är oss dom ska prata med... Jaha? Men det är ju ändå inte upp till mig vad för regler som är mellan dom två. Jag har inte gjort nåt fel här, det är dom som gjort fel isåfall... dessutom fick jag förklara för henne vad hon skulle göra.
Dvs, hon ringer till primrose o pratar med hon som godkände min ansökan och sen reder dom ut vad det än nu är som har blivit fel.. och sen hör hon av sig till mig. Jag blir fan tokig på folk!

Så nu är jag tillbaka på samma skit som innan jag ens börjat skolan. JAG BLIR SÅ LESS!
Så nu ska jag alltså sätta mig ner o plugga inför en lektion jag ska ha imorrn som jag inte ens vet om jag får fortsätta gå på.
Ska själv prata med hon som godkände min ansökan imorrn, och har inte lärcentrum hört av sig ska jag förklara allt och kräva att hon ringer o pratar med lärcentrum på en gång. Jag har inte tid o vänta. Inte nog med att jag måste lämna in ett betyg fort som fan på en kurs jag inte ens har påbörjat än för att få några pengar, jag måste dessutom reda ut vilka kurser jag får gå först innan jag ens kan plugga in kursen o få ett betyg.

Detta händer fan inte.

Har köpt tröstmat nu... ska trycka i mig munkar o göra egen blåbärsmilkshake... jag är ledsen, då får man synda..

Regn, fix o plugg!

Sitter o väntar på att klockan ska blir 2. Ska bort till lärcentrum o prata med någon om strulet med csn.
Sen ska Jens o jag ta en fika. Ikväll ska jag plugga röven av mig så jag vill göra nåt skoj innan.
Det är konstigt nog varmt ute fast det har spöregnat. Helt underbart att sommaren är i luften! Ser fram emot att få ligga i solen och plugga :)

Kom världens skur så det slog på fönstren...

Borde sova...

Fattar inte hur jag kan vara så fruktansvärt pigg på kvällar o nätter. Spelar ingen roll hur mycket eller lite jag har sovit så är jag alltid klarvaken efter kl 21:30. Undrar om det kommer vara så hela livet, isåfall är man ju körd när det gäller att skaffa barn.

Imorrn ska jag både plugga o gå bort o prata med lärcentrum så jag måste upp i tid.
Ska slå på tvn nu o se om det kanske hjälper en att bli trött.


Blev ingen grillning!

Det började helt plötsligt blåsa kallt och solen gick i moln fullständigt.
Vi bestämde oss för att käka bakad potatis med hemgjord skagenröra istället. *slurp*
Potatisen är i ugnen och skagenröran på kylning!

Här kommer receptet på den för den som vill ha!

5 dl creme fraiche (ej lätt)
1 burk röd stenbitsrom
eventuellt ett par msk majonnäs
½ rödlök
ca 400 g skalade räkor (handskalade är alltid godast)
citronpeppar efter egen smak

Hacka löken fint, eventuellt räkorna också beroende på om man gillar större eller mindre bitar i.
Jag brukar börja med att ta i löken och räkorna i en skål först, sen blanda i creme fraichen och resten av det som ska vara i. Rör inte för mycket, då blir den lätt rinnig i konsistensen.
Smaka av med citronpeppar. Klart!

Vi tog handskalade räkor idag, det är godast, men ja det kostar en del.
Och räkskalen och romen får katterna (inte huvudet och stjärten dock) tänker aldrig mer göra räkfond, huvva va vidrigt det luktade.. och smakade för den delen.

Grilla??

Idag är det ju sommar förbövelen!
Gick precis till o från repet enbart i klänning! Ingen jacka eller nåt! Nu är det ju inte så mycket sol, men det är fan varmt ändå! Wihoo!

Jag o baby ska försöka ragga upp några kompisar o grilla sig lite.

Ett par bilder från när vi grillade sist *slurp*
Rep rep!

Så idag är det alltså Sveriges nationaldag, och det märks ju ingenstans må jag säga förutom att stan e död o inga jobbar. Märkligt det där. Norskarna för ju ett satans liv o det är okej. Men firar vi vår dag, ja då är vi rasister.

Ska ta o slänga mig i duschen nu en snabbis o sen sticka iväg o repa. Hoppas det inte blir allt för länge idag. Det är ju sol o varmt ute, eller ja "varmt", det är ca 17 grader men det tokblåser. Får väl se om man kan vara ute. Jag är ju fortfarande inte frisk. Måste snyta mig hela tiden fast det har gått en och en halv vecka sen jag blev sjuk.

Vill gärna ta en fika för det var ju ett tag sen nu. Speciellt en utefika.

Over and out!


Skönhetstävlingar för barn!

Vad tycker ni om det? Jag tycker det är helt förjävligt!
Såg just ett program på tv som handlade om skönhetstävlingar med olika delmoment för barn mellan 5 och 10 år. Bästa modell, den vackraste och den mest talangfulla. Jag tycker det är helt fruktansvärt. jag kan för mitt liv inte förstå hur man kan utsätta sina barn för nåt sånt. Det värsta är ju att det är mest föräldrarna som bryr sig, barnen fattar ju inte ens själva vad som pågår. Dom ska spacklas, på med lösögonfransar osv. Sen måste barnen jobba jättehårt med olika talangnummer. Kan inte ens tänka mig hur det känns när man är 5 år, har gjort sitt allra bästa i en tävling man knappt förstår varför man är med i, nån annan vinner och föräldrarna blir besvikna på en för att man inte vann. Usch! Såna föräldrar borde inte få ha barn tycker jag.

Jag tyckte det var jättesorgligt i slutet när en av mammorna sa "Jag tycker domarna hade fel, jag tycker hon förtjänade att vinna, men nu är det så att från stunden vi kommer hem tills nästa tävling ska hon jobba jobba jobba för att bli helt perfekt" Och sen när dom frågade barnet vad hon tyckte så svarade hon "Det bästa med tävlingarna är när dom är slut och man får ta av sig lösögonfransarna, dom är i vägen.. och jag är så trött på smink."

Visst finns det barn som tycker det är roligt också, men som jag sa så var det mest föräldrarna som brydde sig.

Det ser ju inte normalt ut.. dom ser ut som vulgära miniatyrer av vuxna. Och det är BARN, barn SKA inte försöka se sexiga ut.. det är ju äckligt!
Den här bilden ser ju HELT grotesk ut. Usch....

Recept på kall avokadosoppa!


Detta var den godaste soppa jag nånsin ätit. Superfräsch, krämig och supergod!
Denna mängd ingredienser är beräknat som en förrättsportion, vill man ha det som huvudrätt bör man nog iallafall dubbla mängden ingredienser.

För 2 portioner:

2 mogna avokado
ca 2 - 2.5 dl hönsbuljong
1 liten chalottenlök
1 liten pressad vitlöksklyfta
ca ½ -2/3 dl creme fraiche
ca 3 msk citronsaft
ett par nypor vitpeppar & salt

ca 30 handskalade räkor för garnering

Gör såhär:
Värm vatten i en kastrull. (Jag tog 1 hel buljongtärning till mina 2 dl, det blev precis lagom) Låt buljongtärningen lösas upp riktigt. Låt buljongen svalna tills den är helt kall. Hacka löken fint och mixa den tillsammans med buljongen.
Gröp ur avokadon och mixa tillsammans med löken o buljongen. Häll inte ner alla ingredienser på en gång för då har ni ingen chans att reglera smakerna. Ner med resten av ingredienserna. Ta i kanske hälften av allt i taget. Råkar man ta i för mycket eller för lite av nåt så kan man reglera med de andra smakerna.  Till sist, mixa till en slät soppa och ställ i kylen nån timme så den hinner bli kall och smakerna hinner dra åt sig av varandra.
Servera i en skål och toppa med räkorna. Ät och njuuut!

Helvetes förbannade grannjävlar!

Nu är jag ARG, o less så in i helvete. Det har varit dunkadunkafest nånstans i huset sen i fredags. Och jag menar oavbrutet. Vad jag har räknat ut nu så är det minst 4 lägenheter runt om i huset som för ett förbannade liv.
Jag blir sinnessjuk snart. Dom som bor mittemot i trapphuset har massor med folk i lägenheten hela tiden, dom kutar upp o ner i trapphuset skriker o vrålar. Dom höll på till 6 imorse. (Och detta är heller ingen ovanlighet på veckorna att dom står o pratar högljutt i trapphuset till sent på natten.. typ 3-4.) Tillslut gick Kalle dit o sa åt dom o sluta. När jag klev upp va dom igång igen.
Dom som bor vägg i vägg (tror jag) med vårt sovrum. Dom bor i trapphuset brevid, vi delar inte trappuppgång och jag kommer inte in i deras hus för att knacka på o klaga, och eftersom jag inte är säker på att det är dom kan jag ju inte klaga hos värden. Hur som helst, det är dom som driver mig mest till vansinne. Dom har spelat sån rapmusik där man ENBART hör basen på avstånd.. och det blir så enformigt så man blir sinnessjuk för fan.
Jag lyckade somna vid 7 imorse då höll dom fortfarande på. När jag vaknade var det fortfarande samma musik och jag vet inte ens om dom har haft nåt uppehåll. Dom har spelat denna förbannade musik oavbrutet sen i fredags, dag som natt.
Sen har vi kärringen som bor i lägenheten ovanför, som är gammal o senil och ligger o vrålar o skriker i sängen och ringer på hemtjänsten på högtalartelefon HELA nätterna med några sekunders mellanrum... Det är också jättekul.
Sen har vi dom längst upp i huset.. som ofta har fest så det dånar i hela huset. Ibland har dom så hög musik att man inte ens hör sin egen tv. Stabilt o bra.... och sommaren har inte ens börjat. Sen har vi ju idioterna som springer utanför huset som ska upp o ner till marité. Det finns ett jättefint litet pisshörn precis utanför mitt sovrumsfönster. Där står folk o pissar o skriker på nätterna. Dessutom har vi ju så lägligt den stora parkeringen här utanför som har staket runt hela. Där tycker fulla människor det är jättebra att ta en paus i sitt promenerande o skrika, skratta, bråka.. ja vad man nu gör på fyllan. Jag ORKAR inte med detta nåt mer. Skrikande utanför brukar hålla på onsdag till lördag. Mellan 21:00- 03:30. Ni kan ju tänka er hur kul det är när man vill sova.. eller försöker sova med öppet fönster för det är så förbannade varmt.

Ja nu har jag klagat så in i helvete.. men jag vet snart inte vad jag ska ta mig till...


K-pax

Hade glömt bort hur bra K-pax är... Den filmen är ju helt underbar.. Har ni inte sett den så gööör det!
Den är jättebra och den är konstnärligt vacker... ja jag tjatar ofta om det när det gäller film, men det är sånt som tilltalar mig. Musiken är också helt fantastisk.

 


Awesome middag!

Och nu blire film. Vi ska se K-pax med Kevin Spacey!

Kolla här va gottigott vi käka till middag!

Kall avokadosoppa med räkor


Fläskfilé m klyftpotatis, hemgjord bea, sparris o vitlökssmör


O After eightpäron med glass till efterrätt!


Hyfsat mätt kan jag säga!

Lagar mat...

Och jag blir så stolt över mig själv!
Har mixat ihop avokadosoppan nu, den ska kallna i kylen en stund. Och ja.. den blev så god så jag dör.
Kollade på ett recept på nätet, men jag ändrar alltid lite för jag tycker oftast inte att det smakar så mycket när man går efter recept. Min soppa innehåller. Avokado, chalottenlök, creme fraiche, citron, hönsbuljong, vitlök, vitpeppar o salt + handskalade räkor till garnering.
Jag bytte buljongen, det stog att det skulle vara grönsaksbuljong men det tror jag knappt skulle smaka nåt så jag tog hönsbuljong istället. Dessutom tog jag mera lök o buljong än vad som stog och så bytte jag ut svartpeppar mot vitpeppar. Och ja.. succé! Hade det inte varit så stressigt jobb med jobbiga arbetstider hade jag nog utbildat mig till kock faktiskt.

Kommer lägga ut receptet lite senare. Och bilder såklart!

Mot affären!!!!!!!!!


Mysmiddag med baby!

Har precis kommit hem från repet. Det gick superbra! Vi har ändrat en gammal låt till det bättre, och nu låter den helt fantastiskt bra! Samma stuk, samma text, men mycket tyngre och hårdare på vissa partier.

Igår åkte vi till Henke o Nat. Tobbe o Peter pungbjörn va också där. Vi lyssnade på musik, umgicks o pratade över ett par glas vin bara. Inget speciellt, men så mycket trevligare än att bara sitta hemma o uggla.
Det ska vi däremot göra idag. Göra god trerätters middag och bara mysa jag o baby... ja o kissarna då förstås.

Sitter och funderar massor på vad man ska laga. Tror vi ska prova oss på kall avokadosoppa till förrätt iallafall.
Känner för after eightpäron till efterrätt, får se vad Kal'el säger om det. Huvudrätten har jag ingen aning om vad vi ska laga. Blir ju typ allting kött med nån typ av potatis o sås. Jag älskar det, men det är trist när det blir samma hela tiden. Tips???

Han e bra snygg min karl!

Love my friends!

Nu skiter jag i mitt dunkande ansikte. (Börjar tro att jag har fått bihåleinflammation) Jag åker hem till Henke o Nat, för jag pallar inte att vara inspärrad i lägenheten en sekund till!
Har knaprat ipren o snytit mig precis hela dagen... hjälper det? Nee.... måste göra nåt för att distrahera mig.
Jag kan ju inte bli sämre av att sitta hos vänner och umgås.
Är ju knappast den fräschaste att ha runt sig, men det skiter jag i. Speciellt jag o Nat som är så nära vänner kan prata om allt. Och hon bryr sig knappast att jag sitter o snörvlar. Bättre att sitta bland vänner o ha kul än att sitta ensam o miserabel. Thank god för vänner! Tack för att ni finns ♥

SUPERBOOOORING!!!!

Jag är så uttråkad att jag dör snart.
Är fortfarande inte frisk. Inatt hade jag sån fruktansvärd kramp i magen också. Tror det är nåt influensaaktigt jag har dragit på mig.
Vaknade imorse, helt igenkorkad i näsan. Vet inte hur många gånger jag har snytit mig redan idag.
Igår gjorde vi verkligen ingenting. Beställde hem pizza, ja det blev skräpmat för jag var så dålig att jag varken orkade gå nånstans eller laga mat. Kalle ville inte heller så då var det enda alternativet.
Fick i mig pyttelite dock. Tog glass till efterrätt och efter det protesterade magen fullständigt hela natten.

Katten låg på min mage o sov nästan hela kvällen, hon gör nästan jämt det, speciellt när man inte mår bra.

Idag vet jag inte vad man ska hitta på. Får jag inte komma ut härifrån snart så kreverar jag. Verkar som det är rätt varmt ute också så detta suger verkligen. Har iallafall fått pengarna nu... Känns en aning bättre att lånet o hyran är betald. Resten av räkningarna ska jag rota fram senare idag. Får nästan panik när räkningar gått över tiden.

Vad ska ni hitta på idag?


Personligt...

Privat inlägg

Smörjer näsan med lypsyl!

Vaknade upp miserabel och dan. Feber, svettig, hosta, bihåleont från helvetet. Måste snyta mig var tredje minut och man kan ju tro att det är hjärnan som kommer ut... smörjer näsan med lypsyl för jag är alldeles torr o sårig runtom.
Kände mig 100 ggr bättre igår efter middagen, Tobbe o company tjatade att jag o Kalle skulle komma så vi kunde gå ut.
Eftersom jag kände mig så mycket bättre så tog jag ett glas rött. Drack en liiiten whiskey o sen en drink på krogen.
Kände knappt ens av nånting, men av det lilla kan man tydligen bli mycket sämre.
Skulle repa idag, så det kändes ju inte bra att vara tvungen att säga att man inte kan komma.
Men jag har aldrig missat ett rep för att jag har varit bakis. Har varit så bakis att jag har spytt flera ggr på vägen dit, men ändå gått dit. Så det kan ingen säga nåt om. Är man sjuk så är man.

Funderar på att burra ner mig under täcket o se film hela dagen.

Grattis på studenten min kära bror!!!!

Mår tack och lov liiiite bättre idag! Igår kväll kunde jag knappt stå utan att det svartnade för ögonen.
Såg ut som skit när jag vaknade och tänkte.. hur FAN ska jag kunna se ut som folk idag.
Var tvungen att ta en före och efterbild!

När jag klev upp! Såg verkligen ut som SKIT!


Efter jag hade gjort mig iordning! (Fattar inte vad det är med min foundation, när man tar kort med blixt ser man ut som ett vitt spöke, det ser inte ut så i verkligheten. Skitstörigt verkligen!


Gick ner till badhusparken! Broders klass kom med Thomée!


Såg ut som båten skulle välta, det var ett väldans liv!


Här är den fina syskonskaran!


Mamma & John!


Hans flak!


Min bror gick ut med 5 MVG och fler VGn, när han var yngre trodde ingen att han skulle klara nånting.
Han var 3.5 månader för tidigt född och fick 2 hjärnblödningar och hjärtstillestånd. Läkarna sa att han inte skulle överleva. Han överlevde. Läkarna sa att han aldrig skulle kunna gå. Den dagen dom skulle gjuta ett ståskal till honom, då gick han in till läkaren. Han har diagnostiserats med alla möjliga bokstavssjukdomar. Nu har han ingen!
Lärarna ville att han skulle gå i särskola. Han gick vanligt gymnasium. Och titta på honom nu. Han är så otroligt smart! Han kan mycket mer än mig om det mesta, kinesiska, politik, historia, etik & moral, ja you name it. Min bror har överbevisat ALLA! Han fick jämt höra att han inte skulle klara nånting. Han klarade ALLT!
Han vill bli diplomat och jag är övertygad om att det kommer bli något stort av honom! Jag är så stolt över honom så jag tror jag spricker.

GRATTIS BROR, JAG ÄLSKAR DIG!!!!

RSS 2.0