Dags för förändring!

Tjola balo!
Hoppas ni har haft en bra jul! Det har jag, även fast jag inte har delat med mig av det här i bloggen. Sitter en aning fast som det känns. Både känslomässigt och på annat sätt. Svårt att förklara, men ibland är det som att jag går bakåt i min personliga utveckling. Insåg idag att jag i princip legat raklång i sängen i två dygn i sträck och inte gjort ett jäkla skit. Det kan ju förvisso vara nyttigt stundvis, men inte i det här fallet. Jag känner igen det så väl vid det här laget.
 
Har sagt förut att januari och februari är mina jobbigaste månader måendemässigt på hela året. Och det brukar komma smygandes precis efter jul. Fast den här gången mer som en käftsmäll av apati än nånting annat. Så jag bestämde mig för att det ska bli annorlunda det här året. Jag klev upp, tittade mig i spegeln och begrundade mig själv. Vad vill jag förändra? Jag vill bli starkare, få mer energi, må bättre i kroppen, få bort "sladdret" och känna att jag tycker om mig själv! För just nu tycker jag inte om mig själv alls och det märks. Pga mitt ack så tomma bankkonto så har det ju blivit mat som är billig och dom flesta vet att det är just den maten som är dålig för en. Typ nudlar, icas fiskpinnar, potatisbullar, hårdbröd osv. Alltså i princip enbart kolhydrater. Insåg att jag inte ätit ett vettigt lagat mål mat med rent kött, fisk eller kyckling på nästan 3 veckor. (Om man inte räknar med julafton) Inte konstigt att jag är trött, har ont i leder/höfter, känner mig uppsvälld, är allmänt glåmig och utan energi. Har dessutom gått upp 3 kilo på ingen tid alls. Så vad jag man?
 
Gick iväg till Willys med min nya "matryggsäck". Handlade 15 kg nyttigheter och knatade hem. Det blev allt från morötter, svamp, avokado och sparris till köttfärs, fisk och frukt. Även lite kokosmjölk, ostronsås, risnudlar, fond, matgrädde och såna saker. Fick mig ett träningspass på köpet också haha. Passade på att handla sånt som det var extrapris på och det var faktiskt en hel del i grönsaksavdelningen. :D
 
Nu har jag ingen anledning att äta "skitmat" åtminstone de kommande 2 veckorna. Och är det så att jag blir sugen på snacks så har jag morötter o gurka med yogurtdipp. Har en tidning också med kompletta träningsövningar för att göra hemma så nu är jag aspepp! Hoppas bara att jag kan hålla lågan uppe. Tänker inte fokusera så mycket på vågen utan mer på hur jag känner mig. Nån som vill ansluta till mitt "må bra team"? Vore ju asroligt att peppa varandra med recept, tips eller bara en glad kommentar.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0