Jossans guacamole


(Inte min bild)

Detta behöver man:

2 st mogna avokados
ca 1.5 dl gräddfil (kan uteslutas om man vill ha den mer "avokadig")
1-2 pressade vitlöksklyftor
2 msk salsa
en skvätt lime
örtsalt
paprikapulver
chilipulver

Gör så här:
Gröp ur avokadona och mosa ihop men låt det vara lite småbitar i så det inte bara blir en smet.
Sen är det bara och blanda på. Kryddmängden kan man ju göra lite som man vill med beroende på hur stark man vill ha den.

Enjoy!

Jossans fuskbea!


Till 2 personer

1 liten burk vanlig creme fraische
Ca 1 dryg matsked senap
Ungefär lika mycket sirap eller honung som senap
Dragon efter eget tycke.
Citronpeppar efter eget tycke
och en nypa salt

Rör ner allt och värm, det behöver inte koka... bara värmas till alla smakerna kommit fram ordentligt.


Superfrasiga våfflor!!

Idag åt vi frasvåfflor till middag och OM dom vart goda! Godaste jag nånsin har ätit faktiskt!


Detta behöver man:
Till ca 8 våfflor

100 g smör
3½ dl vetemjöl
2½ dl vatten
2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 krm salt

Såhär gör man:
Smält smöret och låt det svalna. Blanda alla torringredienser i en skål, rör i vatten och mjölk och rör till en jämn smet. Tillsätt smöret. Hetta upp och smörj våffeljärnet. Grädda på! Servera på en gång annars blir dom mjuka.
Jag hade hjortronsylt och socker på.

Jossans kantarellsås!

En god sås gör halva måltiden, enligt mig iallafall. Jag är en såsälskare utan dess like och äter nästan sås med mat till ;) Här kommer det superenkla receptet på min supergoda kantarellsås.

Till ca 4 portioner behöver man.
5 dl vispgrädde (ej matlagningsgrädde)
1 påse torkade trattkantareller (30 gram)
2 Köttbuljongtärningar
Ett par nypor vitpeppar (efter tycke o smak)
1 tsk strösocker
ca 2 msk arrowrot (redning)

Såhär gör man:
Gör såsen helst nån timme innan den ska serveras så får smaken av kantarellrna dra in i såsen ordentligt.
Jag brukar börja med att värma upp grädden och smula ner kantarellrna. Lägg i 1.5 buljongtärningar till att börja med. Ibland blir det lite för salt med 2 av nån anledning. Tillsätt vitpepparn och sockret och låt koka upp, låt det småkoka lite tills kantarellerna har mjuknat. Ställ sen av såsen och låt den vila tills innan serveringen.
Värm då upp såsen, ta några matskedar av grädden i en skål, häll ner arrowroten och se till att blandningen är slät. Häll sen ner det i såsen och låt det nästan koka. Börjar den koka så gör inte arrowroten att den tjocknar.
Klart!!



Recept på Philadelphiaglasstårta!




8-12 bitar

Detta behöver man:
1 form 24 cm i diameter med löstagbar kant
200 g Philadelphiaost naturell
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 äggulor
4 äggvitor
3 dl vispgrädde

Gör såhär:
Blanda philadelphiaosten, strösockret och vaniljsockret till en krämig smet.
Rör ner en äggula i taget och rör om mellan varje. SPARA VITORNA I EN ANNAN SKÅL!
Vispa grädden mellanhård och vänd försiktigt ner i ost/äggsmeten.
Vispa äggvitorna hårda och vänd även det ner i smeten jätteförsiktigt så man behåller luften.
Häll ner glassmeten i formen och ställ in i frysen. Tar ca 5-6 timmar för den att frysa till.

Den går bra att äta som den är men det är gott att ha frukt eller bär till!
Jag brukar använda frysta hallon/blåbär på paket. Jag hällde ner bären frysta tillsammans med några teskedar strösocker i en skål och lät det stå framme och gotta till sig tills det var helt tinat. Då blir det sån härlig söt saft i botten som man kan ringla över.

ENJOY!

Dagens middagstips: Jossans köttfärssås


Min köttfärssås är godast!! Har tyvärr ingen egen bild!

Det man behöver är:
400-500 g nötfärs
1 stor gul lök (Hackad)
2 burkar krossade tomater
1-2 köttbuljongtärningar
2 vitlöksklyftor
Paprika/Chilipulver
Svartpeppar
Salt
Kött & Grillkrydda
Ett par msk Kinesisk soja
Nån matsked socker
Ett par msk tomatpuré

Börja med att stek köttfärsen och löken, häll i de krossade tomaterna och sen kryddorna.
Låt allt koka ihop på medelvärme ett bra tag så att alla smakerna blandas. Krydda allt eftersom så det inte råkar bli jättestarkt osv.
Koka pasta och servera.. *Slurp*

Billigare variant på Tacos!

Idag blir det "Tacos" i pitabröd.

Det blir mycket billigare än vanlig tacos då man behöver salsa, tacokrydda, skal, ost osv.
Vi brukar köpa frysta pitabröd. Det är 6 st för typ 15 kr på Hemköp så det är ett kap.
Sen steker jag bara köttfärs som jag kryddar med lite allt möjligt, gör en guacamole och skär sallad, gurka o lök till.
Sen är det bara att proppa brödet full. Man blir mätt på typ en, ett litet tips bara!



Ny matblogg!

Nu har jag skapat en ny underblogg där jag kommer lägga alla recept och sånt.
Så slipper dom vara i den vanliga bloggen. Orkar inte fixa med nåt tema o så just nu så jag tog bara en mall som redan fanns.

Hoppas den kommer till nytta :)


RSS 2.0