Foliebakad lax

 
För 2 portioner
 
Detta behöver man:
 
ca 500 g färsk laxfilé (med skinnet kvar)
Citronskivor
ca 2 msk citronsaft
2 msk smör
Svartpeppar
Salt
Dill
 
Så här gör man:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen med skinnsidan nedåt på en rätt stor bit folie, salta o peppra. Lägg på dillen och smöret, häll över citronen och lägg på citronskivorna. Stäng igen foliepaketet nogrannt så inte vätskan pyser ut, då blir den torr. In i ugnen i 20-30 minuter beroende på laxens tjocklek Servera med tex pressad potatis, romsås och en fräsch sallad till. Enjoy!

Kall avokadosoppa (förrätt)

 
 
För 2 portioner:

2 mogna avokado
ca 2 dl hönsbuljong
1 liten chalottenlök
1 liten pressad vitlöksklyfta
ca ½  dl creme fraiche
ca 3 msk citronsaft
ett par nypor vitpeppar & salt

ca 30 handskalade räkor för garnering

Gör såhär:
Värm vatten i en kastrull. (Jag tog 1 hel buljongtärning till mina 2 dl, det blev precis lagom) Låt buljongtärningen lösas upp riktigt. Låt buljongen svalna tills den är helt kall. Hacka löken fint och mixa den tillsammans med buljongen.
Gröp ur avokadon och mixa tillsammans med löken o buljongen. Häll inte ner alla ingredienser på en gång för då har ni ingen chans att reglera smakerna. Ner med resten av ingredienserna. Ta i kanske hälften av allt i taget. Råkar man ta i för mycket eller för lite av nåt så kan man reglera med de andra smakerna.  Till sist, mixa till en slät soppa och ställ i kylen nån timme så den hinner bli kall och smakerna hinner dra åt sig av varandra.
Servera i en skål och toppa med räkorna. Ät och njuuut!

RSS 2.0