Recept på Philadelphiaglasstårta!
8-12 bitar
Detta behöver man:
1 form 24 cm i diameter med löstagbar kant
200 g Philadelphiaost naturell
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 äggulor
4 äggvitor
3 dl vispgrädde
Gör såhär:
Blanda philadelphiaosten, strösockret och vaniljsockret till en krämig smet.
Rör ner en äggula i taget och rör om mellan varje. SPARA VITORNA I EN ANNAN SKÅL!
Vispa grädden mellanhård och vänd försiktigt ner i ost/äggsmeten.
Vispa äggvitorna hårda och vänd även det ner i smeten jätteförsiktigt så man behåller luften.
Häll ner glassmeten i formen och ställ in i frysen. Tar ca 5-6 timmar för den att frysa till.
Den går bra att äta som den är men det är gott att ha frukt eller bär till!
Jag brukar använda frysta hallon/blåbär på paket. Jag hällde ner bären frysta tillsammans med några teskedar strösocker i en skål och lät det stå framme och gotta till sig tills det var helt tinat. Då blir det sån härlig söt saft i botten som man kan ringla över.
ENJOY!
Kommentarer
Trackback